Blogg

Snart dags för ultraljud


skrivet den 24 okt av Sita, klockan:20:02

Fast inte ultraljud pga någon rolig anledning som tex graviditet, nä tyvärr för mitt knä. Visste faktiskt inte att man kunde använda ultraljud till skador och sånt också.

Men det kan man tydligen.

 

Man kan ju undra varför de ska envisas med att göra detta före magnetkamera röntgen men ok det är ju bättre att det blir det än inget alls. Med lite tur kanske detta räcker så jag slipper väntetiden för magnetkamera.

 

En rolig tendens som jag funderat på (läste om det i väntrummet häromsistens) är att det tydligen blir allt vanligare att det görs Hollywood filmer baserat på svenska författares böcker. Bla så håller de ju på att spela in en amerikansk version av Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Salander och nu ska det tydligen också göras film av Tre sekunder (Anders Roslund & Börje Hellström).

http://www.expressen.se/noje/film/1.2186681/forfattarduons-bok-blir-hollywoodfilm

 

Det ska bli väldigt intressant att se dessa filmer, jag hör ju till de okulturella tråkmånsar som oftast tycker att Hollywood versionerna är bättre, så kallade djupa filmer är nämligen inte riktigt min grej.

TV ska vara underhållning vad mig anbelangar, böcker får däremot gärna vara lite mer seriösa.

 

Men åter till vården, har funderat mycket på hur det egentligen står till med dagens vård och de som är sjuka. Vi har väl alla läst om de som blir utförsäkrade osv trots bevisat stora svårigheter av olika slag. Jag tycker bara inte att det är ok att en person som blivit opererad för svåra diskbråck och dessutom närmar sig pensionsåldern ska behöva ha en person från försäkringskassan som ringer upp och börjar flåsa i hasorna typ tre dagar efter utskrivning från sjukhuset.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed