Blogg

Jaha, radiologi förklarar saken ;)


skrivet den 25 okt av Sita, klockan:09:44

En kompis som läste mitt förra inlägg mailade mig och förklarade varför jag ska behöva genomgå både en ultraljud undersökning och en med magnetkamera.
För enligt min vän som studerar nånting som har med röntgen att göra så säger läran om radiologi (fint ord va) att de visar olika delar av ”mjukdelarna”.

 

För att fortsätta lite i ämnet hälsa (eller snarare ohälsa) så hände det en otäck sak på en fotbollsmatch

http://fotboll.expressen.se/nyheter/1.2187111/kollapsade-pa-planen-med-hjartstillestand

 

En spelare som plötsligt helt utan anledning faller till marken och får hjärtstillestånd menas hans chockade lagkamrater står och ser på.

Fy vad hemskt, själv tycker jag det är otrevligt nog när någon svimmar eller skadar sig lite grand.

En enda gång har jag råkat ut för att någon skadat sig riktigt allvarligt, det var för ett antal år sen när jag var ute och körde.

Hade en bil kanske 50 m framför mig, plötsligt ser jag hur nåt stort hastigt kommer fram före den bilen. Det var en älg, bilen hade inte en chans att stanna utan det sa bara pang så smällde dom.

 

Stannade såklart min bil med en gång och sprang fram, som tur var kom det en annan bil från motsatta hållet som också stannat så jag slapp att ta hand om den allvarligt skadade föraren.

Älgen dog inte vid krocken utan sprang iväg så det kom både polis, ambulans och nån jägare. Usch det var verkligen riktigt otäckt att se och jag hoppas verkligen att jag aldrig mer råkar ut för något liknande.

Man känner ju sig så maktlös


Currently rated 1.5 by 263 people

  • Currently 1,486696/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed